Internationaal Erkende
Zwemdiploma’s

Zwemdiploma’s

ENVOZ internationale zwemdiploma's

ENVOZ geeft sinds 1 november 2022 haar vernieuwde zwemdiplomalijn uit. Samen met de in alle landen aangesloten zweminstituten zijn we constant op zoek zijn naar blijvende innovatie van het zwemonderwijs. De eisen van ons huidige diplomalijn zijn echt van deze tijd. Voorop staat 'fun en veiligheid', het doel dat we met elkaar willen bereiken. De manier waarop dat behaald wordt, zien we als een middel om het doel te bereiken.

ENVOZ is wereldwijd de eerste zwemorganisatie die de overstap van lineair- naar lateraal leren heeft gemaakt; In plaats van 'Hoe goed ben je?' is de weg vrijgemaakt naar de vraag 'Hoe bén je goed?'

Kijk eens rond in ons brede assortiment. Heb je vragen? Bel dan gerust.

 

Zwemreflexen

Wist je dat zwemmen in de basis van ons bestaan al aanwezig is? Een pasgeboren baby heeft de eerste twee weken duidelijke zwemreflexen en kan zonder paniek kopje onder gaan. Zwemmen maakt deel uit van onze natuur en kan het beste van kleins af aan ontwikkeld worden, zodat je je leven lang veilig in de buurt van water kunt begeven.

 

Zwemmen maakt deel uit van de opvoeding ...

Vanuit die gedachte heeft ENVOZ de verbeterde zwemdiplomalijn ontwikkeld, die past bij ‘een leven lang zwemmen’. Deze diplomalijn geeft handvatten om zwemvaardigheid én zwemveiligheid – gebaseerd op basistechnieken en survivaltechnieken – op een speelse manier aan te leren. Want als je iets leuk vindt, leer je ook sneller.

 

Verkeerslichtmethode

Elke leerlijn binnen de ENVOZ-diplomalijn bestaat uit 3-diplomaniveaus. De bijbehorende kleuren geven de ‘weg’ aan die een zwemmer doorloopt, onze zogenaamde ‘verkeerslichtmethode’. Niveau 1 is rood: de zwemmer weet de basis toe te passen, maar aan de vaardigheid wordt nog gewerkt. Niveau 2 is geel: de zwemmer is goed op weg, begint vaardiger te worden, maar aan de zwemveiligheid wordt nog gewerkt. Niveau 3 is groen: de zwemmer is in staat het aangeleerde – op het bij het diploma passende niveau – toe te passen en heeft groen licht voor deze leerlijn.

 

Garantie op zwemveiligheid?

Geeft deze ENVOZ-diplomalijn garantie op zwemveiligheid? Het antwoord daarop is simpel: nee, want dat kunnen wij niet alleen. Een behaald diploma houdt in dat de geslaagde in staat is om – op het bij het diploma passende niveau – de geleerde technieken toe te passen. Maar ... het is aan de inzet van de zwemmer (en mensen om de zwemmer heen) om de aangereikte vaardigheden te blijven oefenen en met regelmaat te blijven zwemmen om zo het niveau van het diploma te continueren.

 

ENVOZ – Een leven lang zwemmen!

ENVOZ is sinds 1980 aangesloten bij de IFSTA (International Federation of Swimming Teachers Association) en heeft daarmee een samenwerking met landen zoals Australië, Engeland, India, USA en Hong Kong. Onze opleidingen en uitgegeven diploma’s worden daardoor wereldwijd geaccepteerd. Samen staan we voor: ‘Internationaal promoten van de hoogste normen van zwemonderwijs, waterveiligheid en overlevingstechnieken'.

Log hier in om uw
bestelling te plaatsen

Nog geen klant van ENVOZ?