Vakopleidingen
Zwembranche

Zwembadtechnicus 2

Cursus

Iedere technische medewerker dient met voldoende kennis te kunnen handelen. Dit is nodig voor de eigen veiligheid en die van de bezoekers.

In deze module wordt daarom de kennis van waterbehandeling aangereikt zodat de dagelijkse onderhoudswerkzaamheden kunnen worden verricht. U leert vrijwel alle routinematige werkzaamheden uit te voeren volgens een planmatig programma (protocollen). Omdat veel accommodaties beschikken o.a. een onderhoudsplan, calamiteitenplan en schoonmaakplan, zult u leren actief mee te kunnen deken over de inhoud hiervan. U krijgt les van collega’s uit de praktijk.

 

Doel

Na het afronden van deze opleiding bent u Vakbekwaam Persoon (VP). U bezit vrijwel alle kennis voor de routinematige werkzaamheden met betrekking tot waterzuivering (chemie, watermeten, waterkringlopen en filtratie), luchtbehandeling, verwarmingsinstallaties, energietechniek, elektrotechniek, meet- en regeltechniek, bouwkundige aspecten, drinkwaterinstallaties, wettelijke kaders en voorschriften.

 

Doelgroep

Deze module is het meest geschikt voor medewerkers die dagelijkse routine en/of onderhouds- en bedieningsactiviteiten aan (zwembad)installaties doen.

 

Toelatingseis

Om deze module te kunnen volgen dient de cursist aantoonbaar over de kennis van Zwemtechnicus 1 te beschikken. Het certificaat is niet vereist. Wel dient het certificaat VOL-VCA in bezit te zijn of te worden gevolgd. (Deze is via onze partnerorganisatie in een dag te behalen. Bel ons voor meer informatie hierover.)

Bij diplomering Zwemtechnicus 2 dient het VOL-VCA in bezit te zijn.

 

Diplomering

De vakken kunnen apart worden gevolgd en afgerond met een toets en certificaat. De gehele opleiding wordt na het behalen van alle 9 vakken afgesloten met het diploma Zwembadtechnicus 2.

 

Compleet

Wij hanteren géén inschrijfgeld of bijkomende examenkosten (eventuele herexamen uitgezonderd). U staat daarom nooit voor een onaangename verrassing.

Al onze opleidingen, trainingen en seminars zijn inclusief lunch (bij een gehele dag), koffie, thee en tafelwater.

 

Bekijk de factsheet en cursusplanning voor meer informatie.

Met een groep of organisatie deelnemen? Informeer naar de in company mogelijkheden via +31 (0) 703 070 344 of mail naar .