Vakopleidingen
Zwembranche

VOL (of Basis) VCA in 1 dag

Cursus

Voor het betreden van de zwembad-machinekamer is binnenkort een veiligheidscertificaat verplicht. Het VCA-Basis volstaat, maar wil je aan de apparatuur kunnen werken is het VCA-VOL certificaat verplicht. Gedurende de hele dag worden de belangrijke onderwerpen behandeld en worden proefexamens gemaakt. Aan het einde van de dag komt een gecertificeerd examinator het examen afnemen.

 

Doel

Veilig en gecertificeerd de machinekamer van een zwembad kunnen betreden.

 

Doelgroep

Deze opleiding is het meest geschikt voor hen die dagelijkse routine en/of  onderhouds- en bedieningsactiviteiten aan alle installaties uitvoeren en/of begeleiden.

Maar ook zwemonderwijzers en andere medewerkers die de machinekamer willen betreden, mogen dat vanaf 1 januari 2024 alleen als ze in het bezit zijn van een geldig veiligheidscertificaat (VCA-VOL of Basis).

 

Toelatingseis

Geen

Het examen bestaat uit schriftelijke vragen. Het beheersen van de Nederlandse taal is daarom een vereiste. Het VCA-Basisveiligheid examen is eventueel mondeling te behalen. Dit dient wel bij aanmelding te worden aangegeven en er kunnen extra kosten voor de examinator in rekening worden gebracht.

 

Diplomering

Na het positief afronden van de opleiding behaald u aan het einde van de dag het VCA certificaat.

 

Compleet

Wij hanteren géén inschrijfgeld of bijkomende examenkosten (eventuele herexamen uitgezonderd). U staat daarom nooit voor een onaangename verrassing.

Al onze opleidingen, trainingen en seminars zijn inclusief lunch (bij een gehele dag), koffie, thee en tafelwater.

 

Bekijk de factsheet en cursusplanning voor meer informatie.

Met een groep of organisatie deelnemen? Informeer naar de in company mogelijkheden via +31 (0) 703 070 344 of mail naar .