Voor ouders

Zwemdiploma aanbieders zijn er niet alleen in Nederland

In Nederland zijn er verschillende organisaties die zwemdiploma’s uitgeven. Meestal zijn dit bedrijven die vanuit de branche zijn opgericht. In die zin komt ENVOZ (Eerste Nederlandse Vereniging voor Zwembadmedewerkers) voort uit het in 1965 opgerichte NVZ (Nederlandse Vereniging voor Zwembadmedewerkers).

 

Zwemdiploma’s worden dus niet door de overheid uitgegeven, maar door particuliere, branche gerichte instellingen. In Nederland worden zwemdiploma’s uitgegeven door diverse organisaties die elk hun eigen visie hanteren. Ondanks diverse invalshoeken zijn er heel veel overeenkomsten. Zo leert u overal dezelfde zwemslagen en de daarbij benodigde technieken.

De verschillen in de aangeleerde vaardigheden van bijvoorbeeld het A, B en C-zwemdiploma zijn daarom minimaal.

Veelzeggender is het hoe uw zoon of dochter de zwemlessen beleefd hebben. Zweminstituten die bij ENVOZ aangesloten zijn, staan bekend als vooruitstrevend, meer servicegericht, passioneel en openstaand voor meerdere gedachten. Deze passie, in combinatie met de laatste branche ontwikkelingen, maken echt het werkelijke verschil.

 

ENVOZ internationaal Zwemdiploma, voor elk wat wils!

Wanneer men het heeft over zwemdiploma’s heeft men het natuurlijk over ‘zwemmen’. Maar de mate van zich veilig en vertrouwd voelen en de beleving van plezier in het water is voor iedereen anders. ENVOZ vindt dat iedereen, ongeacht leeftijd of beperking, toegang tot het zwembad zou moeten hebben om vervolgens met een haar/hem passend zwemdiploma het zwembad te verlaten. Het zichzelf fijn en zorgeloos voelen in het water is niet iets wat bijzonder zou moeten zijn, maar vanzelfsprekend. Dit belangrijke aspect delen we met de bij ons aangesloten zweminstituten.

Deze vanzelfsprekendheid is voor ons de basis voor al uw toekomstige ervaring in, aan, onder en op het water. Voor recreatieve doeleinden of latere watersporten. Mensen die opgegroeid zijn met deze ENVOZ-filosofie hebben begrepen dat de twee belangrijkste aspecten van het leren zwemmen ‘veiligheid en plezier’ de essentiële factoren zijn die zwemmen vanzelfsprekend maakt.

Vandaar dat niet alleen de ENVOZ internationale Zwemdiploma’s, maar ook de ENVOZ-vakopleidingen in de branche als vooruitstrevend aangeschreven staan.

 

ENVOZ internationale zwemdiploma, voor elk wat wils!
Met een reeks van ruim 50 internationale zwemdiploma’s en -certificaten is er ook altijd een interessant doel te behalen. Informeer hiervoor bij een aangesloten zwembad bij u in de buurt.

ENVOZ voor ouders

Zoek hier naar de aangesloten
zweminstituten bij u in de buurt