Voor ouders

Vernieuwde ENVOZ internationale zwemdiploma's

Dinsdag 1 november 2022 zijn ze in omloop genomen en iedereen is enthousiast. 'Ze zijn meer van deze tijd en veel praktijkgerichter' aldus de ouders van de eerste kinderen die het diploma inmiddels hebben behaald.

Daarnaast zijn deze zwemdiploma's meer gericht op lateraal leren dan de traditionele diploma aanbieders die nog steeds lineair blijven werken. Bij de ENVOZ aangesloten organisaties gaat het er dus om 'Hoe je goed bent' in plaats van 'Hoe goed je bent'.

En dat in een wereld waarin ieder eigen kwaliteiten heeft is dat belangrijker dan ooit. ENVOZ is op mondiaal niveau leidend in deze ontwikkeling. Dat merkt u als ouder binnen de aangesloten zweminstituten die zich alleen op het Nederlandse zwemonderwijs richten.

 

Waarom nieuwe zwemdiploma's?

Dat doen we omdat we samen met de in alle landen aangesloten zweminstituten constant op zoek zijn naar blijvende innovatie van het zwemonderwijs. Deze vernieuwde diplomalijn is daarom qua uiterlijk meer naar vandaag de dag toegehaald. Zo ook eisen. Voorop staat 'fun en veiligheid'; dat is het doel dat we met elkaar delen. Hoe dat behaald wordt is niet meer dan het middel en kan op meerdere manieren. Met deze nieuwe lijn geven we antwoord op de verzamelde feedback die we hebben ontvangen. Van 'Ouder en Kind' tot het door ons in 2008 ontwikkelde 'Zwemsurvival ABC' en de zwemdiploma's voor bijzondere behoeften. Bij ENVOZ is nog steeds voor iedereen een zwemdiploma te behalen. Kijk maar eens rond in het brede assortiment. Heb je er vragen over? Bel dan het zweminstituut waar je zoon of dochter les heeft.

Voor meer informatie over de nieuwe zwemdiploma's 'klik hier'.

 

Meerdere zwemdiploma aanbieders in Nederland, ENVOZ de enige die dat succesvol in meerdere landen doet

In Nederland zijn er verschillende instellingen die zwemdiploma’s uitgeven. Meestal zijn dit organisaties die vanuit de branche zijn opgericht. In die zin komt ENVOZ (Eerste Nederlandse Vereniging voor Zwembadmedewerkers) voort uit het in 1965 opgerichte NVZ (Nederlandse Vereniging voor Zwembadmedewerkers). ENVOZ is actief in Nederland, Zweden, België, Duitsland, Marokko, Spanje, Suriname, Caribische eilanden en Costa Rica.

Zwemdiploma’s worden dus niet door de overheid uitgegeven, maar door particuliere, branche gerichte instellingen. Wereldwijd worden zwemdiploma’s uitgegeven door diverse organisaties die elk hun eigen visie hanteren. Ondanks diverse invalshoeken zijn er heel veel overeenkomsten. Zo leer je (in Nederland) overal dezelfde zwemslagen en de daarbij benodigde technieken.

De verschillen in de aangeleerde vaardigheden van bijvoorbeeld het A, B en C-zwemdiploma zijn daarom minimaal.

Veelzeggender is het hoe de zwemlessen beleefd worden. Zweminstituten die bij ENVOZ aangesloten zijn, staan bekend als vooruitstrevend, meer servicegericht, passioneel en openstaand voor meerdere gedachten. Deze passie, in combinatie met de laatste branche ontwikkelingen, maken echt het werkelijke verschil.

 

ENVOZ internationaal Zwemdiploma, voor elk wat wils!

Wanneer men het heeft over zwemdiploma’s heeft men het natuurlijk over ‘zwemmen’. Maar de mate van zich veilig en vertrouwd voelen en de beleving van plezier in het water is voor iedereen anders. ENVOZ vindt dat iedereen, ongeacht leeftijd of beperking, toegang tot het zwembad zou moeten hebben om vervolgens met een haar/hem passend zwemdiploma het zwembad te verlaten. Het zichzelf fijn en zorgeloos voelen in het water is niet iets wat bijzonder zou moeten zijn, maar vanzelfsprekend. Dit belangrijke aspect delen we met de bij ons aangesloten zweminstituten.

Deze vanzelfsprekendheid is voor ons de basis voor al uw toekomstige ervaring in, aan, onder en op het water. Voor recreatieve doeleinden of latere watersporten. Mensen die opgegroeid zijn met deze ENVOZ-filosofie hebben begrepen dat de twee belangrijkste aspecten van het leren zwemmen ‘veiligheid en plezier’ de essentiële factoren zijn die zwemmen vanzelfsprekend maakt.

Vandaar dat niet alleen de ENVOZ internationale Zwemdiploma’s, maar ook de ENVOZ-vakopleidingen in de branche als vooruitstrevend aangeschreven staan.

Naast Nederland zijn wij actief in Zweden, Suriname, Spanje, Marokko, Duitsland, Costa Rica, Caribische eilanden en België.

 

IFSTA internationale samenwerking

ENVOZ is sinds 1981 aangesloten bij de International Federation of Swimming Teachers' Associations (IFSTA).

Het internationaal promoten van de hoogste normen van zwemonderwijs, waterveiligheid en overlevingstechnieken is onze gezamenlijke doelstelling.
Daarnaast erkennen we elkaars opleidingen en diplomeringen volledig.
Aanvankelijk begonnen met slechts 10 lidstaten in 1976, zijn we verheugd dat ons lidmaatschap wereldwijd is gegroeid met de steun van 21 landen zoals Australië, Amerika, Hong Kong, Maleisië, Finland, Ierland, Groot Brittannië, Griekenland en Singapore.

 

ENVOZ internationale zwemdiploma, voor elk wat wils!
Met een reeks van ruim 30 internationale zwemdiploma’s en -certificaten is er ook altijd een interessant doel te behalen. Informeer hiervoor bij een aangesloten zwembad bij u in de buurt.

ENVOZ voor ouders

Zoek hier naar de aangesloten
zweminstituten bij u in de buurt