Vakopleidingen
Zwembranche

Zwemonderwijzer Open Water

Opleiding

Sinds enkele jaren is het populaider geworden om in buitenwater te zwemmen. Het geeft vaak een vrijer en frisser gevoel. In open water vind je uitgestrektheid en niets in je omgeving is constant. Denk aan de golfslag, de bodem (zand, steen, modder, beplanting of een combinatie daarvan) en weersinvloeden. Daarnaast maken ook andere watersporters gebruik van hetzelfde water. Allemaal zaken om rekening mee te houden. En daarom is het belangrijk te weten hoe hiermee om te gaan ten opzichte van de constante omgeving die we kennen vanuit het vertrouwde zwembad waar je lesgeeft of ooit heb leren zwemmen.

 

Je krijgt tijdens de opleiding antwoorden op ondermeer: Hoe en waar vind je een geschikte zwemlocatie, welke materialen kunnen gebruikt worden en waarom sommige zwemtechnieken iets anders zijn dan dat je bent gewent. Naast de theoretische lessen ga je ook de benodigde praktijkervaring opdoen.

 

Deze opleiding is daarom een mooie aanvulling voor de zwemonderwijzer die mensen het bewustzijn en basistechnieken van het zwemmen in open water aan wil leren.

 

Doel

Het doel van de opleiding is om jou als zwemonderwijzer een zo actueel mogelijk beeld te geven van de noodzakelijke vaardigheden die voor veilig zwemmen in de natuur nodig zijn.  
Na afronding van de opleiding bent je als gediplomeerd Zwemonderwijzer Open Water in staat om met de verkregen kennis en vaardigheden je eigen lessen veilig te organiseren. Je bent dan bevoegd de ENVOZ-diploma’s ‘Internationale Experience Strand en Zee’ en ‘Internationale Experience Plassen en Meren’ uit te geven.

 

Toelatingseis

Diploma Internationaal Zwemonderwijzer (NLQF-niveau 3) of vergelijkbaar. Minimaal 3 jaar zwemleservaring en affiniteit met zwemmen in de natuur.

Dispensatiemogelijkheden zijn er voor collega's die minder dan 3 jaar gediplomeerd zwemonderwijzer zijn, maar ruime ervaring hebben in het zwemmen in buitenwater. Bel ons voor jouw persoonlijke situatie.

 

Diplomering

De opleiding wordt afgesloten met het diploma ‘Zwemonderwijzer Open Water’. Dit kan worden behaald door aan alle lessen deel te nemen, te voldoen aan de technisch uitvoerbare praktijkoefeningen en het schrijven (ter beoordeling in te zenden) van een lesvoorbereiding van een Experience-les in de natuur.

 

Compleet

Wij hanteren géén inschrijfgeld of bijkomende examenkosten (eventuele herexamen uitgezonderd). Je staat daarom nooit voor een onaangename verrassing.

Al onze opleidingen, trainingen en seminars zijn inclusief lunch (bij een gehele dag), koffie, thee en tafelwater.

 

Bekijk de factsheet en cursusplanning voor meer informatie.

Met een groep of organisatie deelnemen? Informeer naar de in company mogelijkheden via +31 (0) 703 070 344 of mail naar .

Zwemonderwijzer Open Water / Zwem Coach Buitenwater
Aantal dagen: 2
Lokatie: Vinkeveen
Data: Do 9 en 23 mei 2024
Tijd: 09.00 tot 16.00 uur
Kosten pp: € 850,00
€ 820,00 voor licentiehouders