Vakopleidingen
Zwembranche

Zwemonderwijzer Open Water

Opleiding

Er wordt steeds meer in buitenwater gezwommen. Deze opleiding is een extra stap voor de zwemonderwijzer die gewent is alleen in gecontroleerde zwembaden te werken. Tijdens de opleiding leert u hoe vanuit de basisvaardigheden, aangeleerd in het zwembad, mensen opgeleid kunnen worden om veiliger in de natuur te recreëren.

 

Hoe en waar vindt u een geschikte zwemlocatie, welke materialen kunnen gebruikt worden en waarom zijn sommige zwemtechnieken iets anders dan in het vertrouwde zwembad? Naast de theoretische kant volgt u samen met onze gespecialiseerde docent de praktijkervaring in het open water.

 

Doel

Het doel van de opleiding is de zwemonderwijzer een zo actueel mogelijk beeld te geven van de noodzakelijke vaardigheden die het zwemmen in de natuur met zich meebrengen.  
Na afronding bent u in staat de verkregen kennis en vaardigheden voor uw eigen lessen veilig te organiseren. Als gediplomeerd Zwemonderwijzer Open Water bent u bevoegd de bijbehorende Strand en Zee- en Plassen en Meren Experiences uit te geven.

 

Toelatingseis

Diploma Internationaal Zwemonderwijzer (NLQF niveau 3) of vergelijkbaar. Minimaal 3 jaar zwemles ervaring en affiniteit met het zwemmen in de natuur.

Dispensatiemogelijkheden zijn er voor collega's die minder dan 3 jaar gediplomeerd zwemonderwijzer zijn en ruime ervaring hebben in het zwemmen in buitenwater. Bel ons voor uw persoonlijke situatie.

 

Diplomering

De cursus wordt afgesloten met het diploma “Zwemonderwijzer Open Water”. Dit kan worden behaald door aan alle lessen deel te nemen, te voldoen aan de technisch uitvoerbare praktijkoefeningen en het schrijven (ter beoordeling in te zenden) van een lesvoorbereiding van een experience-les in de natuur.

 

Compleet

Wij hanteren géén inschrijfgeld of bijkomende examenkosten (eventuele herexamen uitgezonderd). U staat daarom nooit voor een onaangename verrassing.

Al onze opleidingen, trainingen en seminars zijn inclusief lunch (bij een gehele dag), koffie, thee en tafelwater.

 

Bekijk de factsheet en cursusplanning voor meer informatie.

Met een groep of organisatie deelnemen? Informeer naar de in company mogelijkheden via +31 (0) 703 070 344 of mail naar .

's-Ochtends theorie en 's-middags praktijk. Neem wetsuit, zwemcap en zwembril mee!