Updates betreffende heropening zwembaden

Update 1 juli 2020 versie 2.1 beschikbaar

Update 1 juli 2020 versie 8 richtlijnen hygiëne en desinfectie beschikbaar

Update 30 juni 2020 versie 2.0 beschikbaar

Update 19 juni 2020 versie 1.6 beschikbaar

Update 4 juni 2020 versie 1.4 beschikbaar

Update 3 juni 2020 versie 7 richtlijnen hygiëne en desinfectie beschikbaar

Update 29 mei 2020 versie 6 richtlijnen hygiëne en desinfectie beschikbaar

Update 15 mei 2020 versie 1.3 beschikbaar

Update 12 mei 2020

Bekijk de FAQ’s over de heropening van zwembaden en zwemscholen. 
https://water-vrij.nl/veelgestelde-vragen/

Update 8 mei 2020 - 17:00 versie 1.1 beschikbaar

Update 8 mei 2020 - 12:00 versie 1.0 beschikbaar

De samenwerkende partijen in de zwembranche publiceren vandaag een Protocol Verantwoord Zwemmen dat gebruikt kan worden bij de heropening van de zwembaden.

Het RIVM en het kabinet maakten afgelopen woensdag in een update over de maatregelen met betrekking tot het coronavirus bekend dat de binnenzwembaden vanaf 11 mei weer open mogen. Vanaf 29 april mochten de buitenbaden alweer open, alleen voor jeugd. Vanaf 11 mei is buiten sporten voor iedereen toegestaan en mogen de binnenbaden ook weer open.

Zwemmen zorgt voor plezier, veiligheid en fitheid. Met de zwembranche willen we iedereen dan ook weer zo spoedig mogelijk de gelegenheid bieden een duik te nemen in een binnen- of buitenbad. Het protocol zorgt ervoor dat iedereen weer op een veilige en verantwoorde manier kan genieten van de zwemsport. In het belang van de volksgezondheid van de zwemmers, het zwembadpersoneel en bezoekers zullen zwembadinrichtingen de maatregelen in het protocol uitvoeren en handhaven. Daarnaast is naleving van de regels voor iedereen per doelgroep noodzakelijk. Alleen op deze manier kunnen we er samen voor zorgen dat iedereen op een veilige en verantwoorde manier gebruik kan maken van de zwembaden.

Het protocol is tot stand gekomen en opgesteld door de samenwerkende partijen in de zwembranche: Vereniging Werkgevers in Zwembaden en Zwemscholen (WiZZ), Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ), Verenigde Technici in de Zwembadbranche (VTZ), Zwembadpoli, Dutch Environment & Water Technology Association (Envaqua), DBZ (RUD), TU Delft, ENVOZ, HISWA-RECRON, EasySwim, Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB), Nederlandse Culturele Sportbond (NCS), Nederlandse Triathlon Bond (NTB), FNV, Vereniging Sportbedrijven Nederland (VSBN), Reddingsbrigade Nederland, ZwemOnderwijs Nederland, Dutch Lifeguards, Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) en Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB). Zij sloegen eerder al de handen ineen om alles in het werk te stellen om de heropening van zwembaden zo snel als het verantwoord kan, mogelijk te maken.

 

Richtlijnen veilig zwemmen

Close