Internationaal zwempaspoort

“Die wil ik hebben!” Een enthousiast kind dat graag zwemdiploma’s wil halen is een zorg minder voor ouders. Het unieke internationale zwempaspoort stimuleert de vaardigheden in het water te vergroten. Wel zo’n veilig gevoel!

Kinderen zijn in ons waterrijke landje als vanouds veel in en rond het water. De mogelijkheden op het gebied van waterrecreatie en –sport nemen in rap tempo toe, waarbij de risico’s even snel groter worden.

“Die wil ik hebben!”

De diplomalijn leert kinderen vanaf de babyleeftijd vertrouwd te worden met water. In kleine logische stappen worden de vaardigheden en behendigheden opgebouwd. Iedere stap kent zijn eigen certificaat.De diplomalijn heeft onlangs een heel nieuw uiterlijk gekregen, waardoor het extra leuk wordt om de diploma’s te behalen.

In het ontwikkelde zwempaspoort staan al deze certificaten en diploma’s op een rijtje en kunnen de kinderen stickers plakken voor ieder certificaat dat ze behaald hebben. Met het nieuwe zwempaspoort wil de ENVOZ een extra stimulans geven zodat de kinderen zullen zeggen: “Die wil ik hebben!”

Zwempaspoort

Het zwempaspoort laat in één oogopslag zien hoe vertrouwd het kind met water is. Het zit in een hoesje en heeft hetzelfde handzame formaat als het gewone paspoort. In zwembaden in binnen- en buitenland, waar gevraagd wordt naar de diploma’s, is het tonen van het paspoort voldoende. Voorzwemmen of het meenemen van alle diploma’s is nu niet meer nodig.

In de buurt?

Zwembaden, -scholen en -leerkrachten bepalen zelf welke diplomalijn zij uitvoeren. Het is daarom verstandig bij het zwembad in de buurt of de zwemschool of –vereniging die u op het oog heeft, te informeren of zij werken met deze aantrekkelijke manier van lesgeven. Op deze lijst staat een overzicht van de dichtstbijzijnde deelnemende instanties.

Registreren

De ENVOZ biedt de mogelijkheid het zwempaspoort te registreren. Bij verlies kan de ENVOZ dan een nieuw paspoort met korting toesturen. Registratie kan via dit formulier.

Close