Vakopleidingen
Zwembranche

Europees diploma Zwemonderwijzer (NLQF 3 gekwalificeerd)

Opleiding

Een goede zwemonderwijzer maakt een groot verschil. Taken en verantwoordelijkheden van zwemonderwijzers zijn niet alleen afhankelijk van de aard van het zwembad en de variatie in activiteiten die daar worden aangeboden, maar ook van de voorkeuren, kennis en kunde van de zwemonderwijzer. In deze opleiding worden de basisprincipes van het zwemonderwijs belicht en door experts behandeld.

 

Doel

Na het afronden van deze opleiding bent u in staat zwemles te geven aan kinderen en volwassenen in particulier- en schoolverband.

 

Doelgroep

Deze korte en intensieve opleiding is geschikt voor personen die in een zwembad werken en via deze opleiding hun carrière meer mogelijkheden willen geven. Ook voor personen die een baan in de zwembadbranche ambiëren is deze opleiding geschikt.

 

Toelatingseis

Er is geen specifieke schoolopleiding nodig. Er is een minimale leeftijd van 16 jaar bij het doen van het praktijkexamen. De eigen zwemvaardigheid dient op niveau C-diploma ENVOZ Internationale Zwemdiploma’s of gelijkwaardig te zijn. Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) met betrekking tot het werken met kinderen dient voor het examen (zelf aan te vragen via www.justis.nl) te zijn afgegeven.

 

Diplomering

De opleiding wordt afgesloten met een Europees diploma Zwemonderwijzer volgens de NLQF/EQF kwalificatie niveau 3. Daarnaast ontvangt geslaagde de 2 jarig geldende persoonlijke ENVOZ licentie. Hiermee mogen de Internationale ABC zwemdiploma’s worden geëxamineerd.

 

Compleet

Wij hanteren géén inschrijfgeld of bijkomende examenkosten (eventuele herexamen uitgezonderd). U staat daarom nooit voor een onaangename verrassing.

Al onze opleidingen, trainingen en seminars zijn inclusief lunch (bij een gehele dag), koffie, thee en tafelwater.

 

Bekijk de factsheet en cursusplanning voor meer informatie.

Met een groep of organisatie deelnemen? Informeer naar de in company mogelijkheden via +31 (0) 703 070 344 of mail naar .

Duur:
5 bijeenkomsten
in 15 weken