Zwemonderwijzer

De zwemonderwijzer, ook wel zwemleraar of zweminstructeur genoemd, heeft in Nederland een diploma nodig om zijn werk te mogen uitvoeren. ENVOZ ontwikkelt al ruim 40 jaar opleidingen en leidt zwemonderwijzers op.

De opleiding zwemonderwijzer is momenteel als enige in Nederland op MBO 3 niveau erkend voor kwalificatie van EQF/NLQF; de nieuwe norm in Europa.

 Zoals het er nu voor staat zal in 2017/18 ieder instituut verplicht zijn diploma’s te voorzien van deze kwalificatie kenmerken. ENVOZ is voornemens al zijn opleidingen voor deze kwalificatie te laten opgaan. Dat betekent meer zekerheid voor de cursisten die onze opleidingen volgen en voor de werkgevers die Europees gekwalificeerde mensen in dienst krijgen.

Heeft u vragen over de opleiding zwemonderwijzer? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bekijk ook de opleiding zwemonderwijzer intensief.

 

Doel van de opleiding zwemonderwijzer

Na het afronden van de opleiding zwemonderwijzer bent u in staat zwemles te geven aan kinderen en volwassenen in particulier- en schoolverband.

 

Doelgroep

Deze opleiding zwemonderwijzer is geschikt voor personen die in een zwembad werken en via deze opleiding hun carrière meer mogelijkheden willen geven. Ook voor personen die een baan in de zwembadbranche ambiëren is de opleiding zwemonderwijzer geschikt.


Inhoud van de opleiding zwemonderwijzer

De opleiding zwemonderwijzer bestaat uit een stageperiode van 15 weken, met daarin 5 verplichte contactdagen. De verdeling is globaal 1 contactdag gevolgd door 3 weken stage. De stageperiode kan worden volbracht in het zwembad waar u werkzaam bent. Het zwembad dient een stagebegeleider aan te wijzen.

 

Cursusduur:  5 bijeenkomsten in 15 weken
Cursusplaats:    Breukelen, Ede, Bergen op Zoom of In-Company

 

Close