Assistent Zwemonderwijzer

De opleiding assistent zwemonderwijzer leidt op voor zelfstandig toezichthouder en hulp tijdens de zwemles. Daardoor is hij/zij in staat tijdens piekmomenten de zwemonderwijzer extra ondersteuning te geven en waakt hij/zij over de veiligheid van de gasten.

De opleiding Assistent zwemonderwijzer is momenteel als enige in Nederland op MBO 2 niveau erkend voor kwalificatie van EQF/NLQF; de nieuwe norm in Europa.

Zoals het er nu voor staat zal in 2017/18 ieder instituut verplicht zijn diploma’s te voorzien van deze kwalificatie kenmerken. ENVOZ is voornemens al zijn opleidingen voor deze kwalificatie te laten opgaan. Dat betekent meer zekerheid voor de cursisten die onze opleidingen volgen en voor de werkgevers die Europees gekwalificeerde mensen in dienst krijgen.

Heeft u vragen over de opleiding zwemonderwijzer? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

Doel van de opleiding assistent zwemonderwijzer

Na het afronden van deze opleiding bent u in de zwemonderwijzer te ondersteunen tijdens de zwemlessen. Daarnaast bent u in staat zelfstandig toezicht te houden op de veiligheid en hygiëne in en om het zwembad op basis van hiervoor geldende protocollen.

 

Doelgroep

De opleiding is geschikt voor personen die zich willen oriënteren over het werken in het zwembad. De opleiding is praktisch gericht. Er wordt altijd gewerkt onder leiding van een zwemonderwijzer of badcoördinator.

Om aan de cursus deel te kunnen nemen is het bezitten van zwemvaardigheid noodzakelijk. Uiteindelijk dient een cursist de enkelvoudige rugslag, schoolslag, borst- en rugcrawl te beheersen, alsmede het kunnen verplaatsen en oriënteren onder water over een afstand van 15 meter.


Inhoud van de opleiding assistent zwemonderwijzer

De cursus bestaat uit 30 verplichte sessies van 2 uur (1 uur theorie, 1 uur praktijk). Zie verder PDF.

 

Cursusduur:  30 bijeenkomsten van 1 uur theorie en 1 uur praktijk
Cursusplaats:    Centraal in Nederland of In-Company

 

Close