Beroepsopleidingen

Opleidingen voor de Nederlandse zwembranche

ENVOZ verzorgt diverse praktijkgerichte opleidingen en cursussen voor de zwembad- en recreatiebranche.  Al onze opleidingen staan onder controle (via  de Commissie van Toezicht) van de Nederlandse Vereniging van Zwembadmedewerkers (NVZ). Daarnaast zijn wij, en de cursussen, erkend door het Sociaal Fonds Recreatie (KIKK) van Recron. Een subsidieregeling is van toepassing op het gehele programma aan opleidingen, cursussen en workshops.

Alle beroepsopleidingen worden de komende jaren voorzien van het Europese EQF/NLQF kwalificatielabel, wat in de jaren 2017/18 een wettelijke verplichting wordt. De opleiding Zwemonderwijzer is al sedert 2013 voorzien van dit Europese label.

Alle beroepsopleidingen (en bijscholingen) kunnen ook in Company verzorgd worden.

 

Opleiding zwemonderwijzer

ENVOZ heeft als enige in Nederland een opleiding zwemonderwijzer die Europees erkend is op MBO 3 niveau. Dit biedt meer zekerheid voor de zwemonderwijzers in wording. Zij krijgen met ons diploma meer zekerheid en kunnen eventueel ook internationaal aan de slag. Meer informatie opleiding zwemonderwijzer.

 

Opleiding toezichthouder zwembad

De toezichthouder is verantwoordelijk om van het zwembad een veilige plek te maken en de veiligheid zoveel mogelijk te garanderen. Het doel van de cursus toezichthouder zwembad is om een actueel beeld te geven van de noodzakelijke vaardigheden en knelpunten in de zwembadwereld. Daarnaast wordt een toezichthouder gelijk opgeleid voor het certificaat Zwemmend redden voor Zwembaden van Reddingsbrigade Nederland. Meer informatie opleiding toezichthouder zwembad.

Close