Beroepsopleidingen

Opleidingen voor de Nederlandse zwembranche

ENVOZ verzorgt diverse praktijkgerichte opleidingen en cursussen voor de zwembad- en recreatiebranche.  Al onze opleidingen staan onder controle (via  de Commissie van Toezicht) van de Nederlandse Vereniging van Zwembadmedewerkers (NVZ). Daarnaast zijn wij, en de cursussen, erkend door het Sociaal Fonds Recreatie (KIKK) van Recron. Een subsidieregeling is van toepassing op het gehele programma aan opleidingen, cursussen en workshops.

Alle beroepsopleidingen worden de komende jaren voorzien van het Europese EQF/NLQF kwalificatielabel. Momenteel ligt het wetsvoorstel in de Tweede Kamer en zal eind 2019/begin 2020 een wettelijke verplichting worden. De opleiding Zwemonderwijzer is al sedert 2013 voorzien van dit Europese label.

Alle beroepsopleidingen (en bijscholingen) kunnen ook in Company verzorgd worden.

 

Opleiding zwemonderwijzer

ENVOZ heeft een opleiding zwemonderwijzer die Europees erkend is op MBO 3 niveau en een Assistent Zwemonderwijzer opleiding op MBO2 niveau. Dit biedt meer zekerheid voor de zwemonderwijzers in wording. Zij krijgen met ons diploma meer zekerheid en kunnen eventueel ook internationaal aan de slag. Meer informatie opleiding zwemonderwijzer.

 

Opleiding toezichthouder zwembad

De toezichthouder is verantwoordelijk om van het zwembad een veilige plek te maken en de veiligheid zoveel mogelijk te garanderen. Het doel van de cursus toezichthouder zwembad is om een actueel beeld te geven van de noodzakelijke vaardigheden en knelpunten in de zwembadwereld. Daarnaast wordt een toezichthouder gelijk opgeleid voor het certificaat Zwemmend redden voor Zwembaden van Reddingsbrigade Nederland. Meer informatie opleiding toezichthouder zwembad.

Gedragscode en Algemene voorwaarden.

  • ENVOZ werk volgens de voorwaarden van de Branche Vereniging Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Deze voorwaarden zijn tot stand gekomen in overleg met De Consumentenbond d.d. 23 november 2018 en treden in werking voor overeenkomsten gesloten op of na 1 januari 2019. Een ondernemer mag er ook voor kiezen deze algemene voorwaarden van toepassing te verklaren bij de start van het nieuwe studiejaar in 2019.

 

Close