Zwemschool in de Schijnwerpers "Klein Vaarwater"

Nederland bestaat voor 19% uit water, maar als je op Ameland woont is de verhouding anders.

Ameland is 25 kilometer lang en op het breedste punt 5 kilometer breed. En zoals ieder eiland is dit stukje land omgeven door heel veel water. De afstand naar het vaste land is zo’n 8 kilometer.

Extra belangrijk dus om te leren zwemmen.

Op vakantiepark Klein Vaarwater ligt het zwembad “ de Golfslag”. Hier kunnen de kinderen van Ameland leren zwemmen.

In dienst van het vakantiepark zorgt Celine Heijmans ervoor dat de kinderen van Ameland zwemveiling worden. Het park verzorgt pre-zwemlessen om kinderen watervrij te maken, Ouder- en kind zwemmen, Zwangerschapszwemmen maar ook de Snorkel, Survival en Zwaardvis diploma’s kunnen hier behaald worden.

Voor het behalen van het zwem A-B-C stromen de meeste kinderen door naar Martine Kienstra die daarvoor het zwembad van het vakantiepark huurt. Kinderen die wat meer individuele aandacht nodig hebben blijven bij Celine en halen daar in kleinere groepjes hun zwem A-B-C.

Zo is er voor iedereen op het eiland iets te doen in het zwembad “de Golfslag”.

Celine is 24 jaar en inmiddels al 5 jaar werkzaam als zwemonderwijzer.

Na haar opleiding sport en bewegen is zijn begonnen met geven van zwemlessen in het zwembad van Oosterwolde en Appelscha.

De liefde bracht haar naar Ameland en daar geeft zij sinds ongeveer 2,5 jaar met veel plezier les aan de kinderen van het eiland.

Sinds vorig jaar heeft Celine ook haar diploma Zwemonderwijzer Open Water. Met dit diploma op zak kan zij de kinderen van Ameland vanaf ongeveer 8 jaar en met een C diploma op zak meenemen naar de zee, en ze daar leren wat de gevaren kunnen zijn van het zwemmen in open water en het zwemmen in de zee, waar je vaak met stromingen te maken hebt.