Vaderdag

Aanstaande zondag 20 juni 2021 is het vaderdag.

 

Vaders zijn er in alle soorten en maten maar in deze post wil ik me graag beperken tot de verschillende zwemvaders.

 

 

De elke week zwemvader

Deze vader maakt er een gewoonte van om op regelmatige basis te gaan zwemmen met zijn kinderen. Vaak in het weekend zodat moeder een keer kan uitslapen. Niet is deze vader te dol, en hij doet er alles aan om met zijn kinderen van de hoogste waterglijbaan te gaan

 

De vakantie zwemvader

Deze vader is niet echt een zwemmer maar meer een pootje bader. Hij gaat op vakantie bij 30 graden Celsius en hoger wel het water in met zijn kinderen, maar doet dit meer om zijn kinderen te plezieren dan dat hij er zelf lol in heeft.

 

De ik hou niet van zwemmen vader

Deze vader doet er alles aan om maar niet te hoeven zwemmen. Zelfs bij subtropische temperaturen gebruikt hij liever een plantenspuit om zichzelf af te koelen dan dat hij een verfrissende duik in het zwembad of de zee neemt.

 

De samen leren zwemmen vader

Soms zijn er vaders die net als hun kroost niet kunnen zwemmen. Dit kan allerlei redenen hebben maar de echte stoere vaders gaan dan tegelijk met hun kinderen op zwemles om ervoor te zorgen dat ze uiteindelijk samen heel veel waterplezier kunnen hebben.

 

De watersport vader

Deze vader ligt zelf regelmatig in het water of beoefend een sport op het water zoals super, zeilen, surfen . Persoonlijk zijn dit mijn favoriete vaders. Behalve het feit dat ze er goed (sportief) uitzien, zijn dit meestal ook de vaders die ervoor zorgen dat hun kinderen watervrij zijn op het moment dat zij op zwemles komen.

 

De bekende zwemvader

Tot slot zijn er nog de bekende zwemvaders. Zo is daar Maarten van der Weijden, Deze voormalig Olympisch en Wereldkampioen heeft in 2019 als eerste persoon ooit de 196 km lange Elfstedentocht succesvol zwemmend afgelegd. Hij deed dit in een tijd van 75 uur. En natuurlijk niet te vergeten Pieter van den Hoogenband. Deze voormalig 3 voudig Olympisch kampioen is tegenwoordig Chef de Mission van de Olympische delegatie. Tot zijn grote spijt heeft geen van zijn kinderen de behoefte om in de voetsporen van zijn/haar (stief)vader te treden.

 

Dat neemt natuurlijk niet weg dat wij met zijn allen er hard aan werken om kinderen zwemmers voor het leven te maken.

 

Hebben jullie nog speciale acties op vaderdag?