Schoolzwemmen

Schoolzwemmen toegestaan, maar overige maatregelen blijven ongewijzigd 

Maandag 3 januari is bekend gemaakt dat de basisscholen, middelbare scholen en scholen voor speciaal onderwijs weer open mogen na de kerstvakantie. Schoolzwemmen is hierdoor ook weer toegestaan met ingang van 10 januari 2022. Op sommige scholen is dit onderdeel van het onderwijsprogramma, waardoor deze activiteit weer hervat mag worden.  

Verder stelt het kabinet dat er geen uitzonderingen zijn toegestaan voor het coronatoegangsbewijs (CTB). Het landelijke beleid rondom zwembaden blijft nog steeds ongewijzigd. Dit houdt in dat: 

  • zwemlessen voor het A, B of C-diploma tot 17:00 uur zijn toegestaan;
  • ouders hun kinderen mogen helpen met omkleden. Zij moeten een coronatoegangsbewijs (negatieve testuitslag, vaccinatiebewijs of herstelbewijs) laten zien; Op dit moment zijn hierop bij ons weten 2 uitzonderingen. Te weten zwemlessen in de gemeentes Hilversum en Barendrecht
  • er geen ouders/begeleiders als publiek aanwezig mogen zijn;
  • ook bij het zwemmen de basisregels blijven gelden.

Vrijdag 14 januari hopen we op positief nieuws voor de zwembranche zoals langere openingstijden voor het leszwemmen en de mogelijkheid voor alle watersporters om weer een duik te kunnen nemen in hun favoriete zwemwater.