Opleiding Zwemmen met Zwangere

Deze keer in Opleiding Uitgelicht de opleiding Zwemmen met Zwangere.

 

Aan het zwemmen tijdens een zwangerschap zijn verschillende voordelen verbonden.

Zo wordt er tijdens het zwemmen met zwangere door het doen van  verschillende oefeningen gewerkt aan je conditie en spierkracht. Op deze manier blijf je tijdens je zwangerschap fit . Een fit lichaam is een groot voordeel bij de bevalling en bij het herstel erna.

Zwemmen met zwangere wordt meestal gegeven in water van tussen de 30 en 33 graden Celsius. Naast het feit dat dit heerlijk is om in te ontspannen, zorgt het ook voor een betere bloedsomloop.

Door te bewegen in het water wordt er vaak een soort gewichtloosheid ervaren die zeker later in de zwangerschap de spieren en botten kan ontlasten. Hierdoor ervaren de zwangere vaak even geen rugpijn en ook bekkenklachten worden verminderd tijdens het bewegen in water.

In tegenstelling tot veel andere sporten kun je zwemmen in principe volhouden tot je bevalling. Uiteraard zolang je je goed voelt en er geen ander advies van een behandelend arts is.

Behalve alle lichamelijk voordelen is het natuurlijk ook gewoon heel gezellig om met andere zwangere vrouwen ervaringen en tips uit te wisselen.

Wil jij als zwemonderwijzer bijdragen aan de gezondheid van zwangere, check dan onze site

https://www.envoz.nl/opleidingen.html om te zien wanneer de opleiding Zwemmen met Zwangere start.

Het doel van de opleiding is het op een verantwoorde manier leren begeleiden van zwangere vrouwen die in het water op een ontspannen manier aan hun lichamelijke conditie willen werken. De cursus heeft ook ten doel algemene kennis en vaardigheden aan te reiken die noodzakelijk zijn om op een verantwoorde en professionele wijze deze doelgroep in het water te kunnen begeleiden.