Opleiding Europees Gekwalificeerd Zwemonderwijzer

Wil je graag zwemonderwijzer worden maar was je te laat met inschrijven voor de opleiding die eind februari begint, dan hebben we goed nieuws. 

Zaterdag 16 april start er weer een nieuwe opleiding Europees Gekwalificeerd Zwemonderwijzer (NLQF3). 

De totale cursusduur inclusief theorie, zelfstudie en praktijk bedraagt ongeveer 220 uur. De opleiding is inclusief een 2 jarige persoonlijke licentie. 

De opleiding Europees Gekwalificeerd Zwemonderwijzer is de basis voor een verdere carrière in de zwembadbranche. Na het behalen van dit diploma kun je, je via ENVOZ blijven ontwikkelen, van zwemmen met kinderen met een bijzondere eigenschap tot snorkelinstructeur. 

Na het positief afronden van het theorie-examen en het praktijk-examen ben je in staat om zwemles te geven aan kinderen en volwassenen in particulier- en schoolverband. 

De korte en intensieve opleiding is het meest geschikt voor personen die al in een zwembad werken. Uiteraard is het bij deze opleiding van groot belang dat je zelf een goede zwemvaardigheid hebt. Deze zwemvaardigheid dient op het niveau te zijn van het ENVOZ C diploma of gelijkwaardig. De minimale leeftijd ten tijde van het praktijkexamen is 16 jaar. Voor de start van het praktijkexamen dient een Verklaring Omtrent Gedrag afgegeven te zijn en moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen. 

De opleiding wordt afgesloten met een Europees Diploma Zwemonderwijzer volgens de NLQF/EQF kwalificatieniveau 3. Daarnaast ontvangt de geslaagde de 2-jarig geldende persoonlijke ENVOZ licentie. Hiermee mogen de Internationale ABC zwemdiploma’s worden geëxamineerd.  

Check de website voor meer informatie of om je meteen in te schrijven. 

https://www.envoz.nl/opleidingen/zwemonderwijzer.html