Kikkerserie

In ons streven naar een zwembranche waar alle mensen aan deel kunnen nemen hebben wij naast de Internationale A-B-C diploma serie en de Internationale Zwemsurvival A-B-C serie nog allerlei andere diploma’s die uitgegeven kunnen worden. 

Te denken valt hierbij aan de Kikker Serie. 

De kikkerserie kan gebruikt worden als toets momenten op weg naar het A diploma van zowel het Internationale A-B-C diploma als wel van het Internationale Zwemsurvival A-B-C, maar kan ook gebruikt worden als op zichzelf staand diploma. 

In de kikkerserie gaat het voornamelijk om het aanleren van de basisvaardigheden. Te denken valt hierbij aan drijven op de buik voor 4 seconden tot 10 meter verplaatsen op de buik in heupdiep water voor Kikker Brons. 

Voor Kikker Zilver dienen de oefeningen uitgevoerd te worden in borstdiep water en worden de afstanden iets langer 

Voor het Kikker Goud diploma ligt het kind op koers voor het behalen van het A diploma. Vaardigheden die nodig zijn voor Kikker Goud zijn onder andere 25 meter zwemmen met kleren aan waarin halverwege het kind van buik naar rug moet draaien en vervolgens verder moet zwemmen op zijn/haar rug met een zwemslag naar keuze. 

Voor meer informatie over onze diploma's klik hier.