Diploma serie Open Water

Afgelopen dinsdag schreven we al dat zwemmen in open water steeds populairder wordt, en dat zwemmen in open water anders is dan in een zwembad. Met onze Open Water Experiences wordt kennis gemaakt met de natuurlijke elementen langs de kust en in plassen en meren. Bij deze Experiences spelen natuurlijke elementen een grote rol.  

Alleen zwemonderwijzers met het diploma Zwemonderwijzer Open Water mogen lesgeven in de natuur. Het uitgeven van de Open Water Experiences is dan ook alleen voor gediplomeerde Open Water zweminstructeurs toegestaan. Deze gekwalificeerde zweminstructeurs beschikken over specifieke kennis die nodig is om veilig te kunnen zwemmen in Open Water zoals Plassen, Meren en de Zee 

De Open Water Experiences zijn verdeeld in 2 categorieën. Er is een Experience voor het zwemmen in Plassen en Meren en een Exprience voor Strand en Zee. 

Belangrijke onderwerpen die bij beide categorieën aan bod komen zijn onder andere, de ontdekking van de bodemgesteldheid, temperatuur van het water, golven en zoet of zout water. 

Vervolgens wordt er getraind op Oriëntatie, navigatie, stroming, golven en samenwerking. 

Uiteraard is ook Persoonlijke behendigheid, zwemvaardigheid, en gebruik kunnen maken van de natuurlijke elementen van groot belang. 

Tot slot wordt er gekeken of de kandidaat de theoretische kennis kan toepassen in de praktijk. 

Ben je geïnteresseerd in het uitgaven van deze diplomaserie of wil je de opleiding Zwemonderwijzer Open Water gaan volgen? Neem dan contact met ons op via info@envoz.nl