Badmuts wel of niet

Badmuts wel of niet?

Een badmuts is voor veel mensen waarschijnlijk, het meest onbenullige stukje stof dat je je kunt bedenken. Volgens Wikipedia is een badmuts een van enigszins elastisch kunststof of rubber gemaakt kapje dat bedoeld is om op het hoofd te dragen bij het baden, zwemmen of douchen.

De badmuts kan verschillende doelen dienen:

Een badmuts is in tegenstelling tot veel buitenlandse zwembaden in Nederland zelden verplicht. Toch brengt het dragen van een badmuts verschillende voordelen mee.

Voor de zwemmer zelf is daar de bescherming van de hoofdhuid en het haar. Een felgekleurde badmuts maakt de zwemmer beter zichtbaar, dit kan zeker in buitenwater van belang zijn. Bij langdurige zwemsessies houdt een badmuts het hoofd warm.

Een badmuts zorgt ook voor aerodynamica bij het zwemmen en zorgt ervoor dat er niet constant haar in de ogen hangt.

Voor zwembadbeheerders is het grote voordeel dat er veel minder haar en bijbehorende speldjes in de filters komen en het water dus schoner blijft.

Voor ons als zwemonderwijzer zie ik nog een groot voordeel. Kinderen kunnen ongestoord in het water springen en gaan zwemmen zonder dat ze eerst al het haar uit hun ogen moeten halen.

We zijn benieuwd naar jullie idee├źn en mening hierover.