Belangrijke informatie over Zwemdiploma's en Prijzen!

 • OVERGANG OUDE NAAR NIEUWE ZWEMDIPLOMA'S
  PRIJSWIJZIGINGEN 2023
 •  
 • Warm bad voor de nieuwe ENVOZ-diploma’s
 • Op 11 oktober jl. introduceerden we met trots onze nieuwe Internationale Zwemdiploma’s. Zowel het uiterlijk van het diploma, als de eisen zijn naar deze tijd toegehaald. Zweminstituten en zwemonderwijzers zijn enthousiast, dat merken we aan de persoonlijke contacten én dat de diploma’s al rijkelijk besteld worden. Enkele veelgestelde vragen delen we onderaan deze brief.
 •  
 • Beschikbaarheid ‘oude’ diplomalijn
 • De oude, vertrouwde diploma’s zijn goede diploma’s met goede eisen. Ze blijven geldig. Als zwemschool kun je ze blijven gebruiken tot jullie (en onze) voorraad op is. Zo kunnen kinderen hun huidige diplomaserie afmaken. Je kunt je voorbereiden op de nieuwe diploma’s door de eisen te downloaden via: https://www.envoz.nl/zwemdiplomas.html (kies diploma naar keuze).
 •  
 •  
 • Overgang van oude naar nieuwe zwemdiploma’s
 • We gaan geleidelijk over naar de nieuwe diplomalijn, zodat zwemscholen de tijd krijgen om hierin stappen te ondernemen. Vanaf februari 2023 vindt de eerste overgang plaats. Dan zijn de niveaus 1 en de A-diploma's van de ‘oude’ diplomalijn niet meer te bestellen, alleen nog in de nieuwe uitvoering. Vanaf juni gaan de niveaus 2 en de B-diploma's over. En na de zomervakantie zijn ook de niveaus 3 en de C-diploma's alleen verkrijgbaar in de nieuwe stijl.
 •  
 • Prijswijzigingen per 1 januari 2023
 • Met ingang van het nieuwe jaar moeten ook wij ons aanpassen aan de algehele stijging van de kosten. Voor iedereen zijn deze fors gestegen, helaas ook die van ons. We hebben er alles aan gedaan om de vertrouwde prijzen te hanteren, maar we zijn genoodzaakt om per 1 januari 2023 een verhoging van rond de 9,5% op onze prijzen toe te passen. De jaarlijkse bijdrage voor de licentiehouders zweminstituten blijft ongewijzigd.
 •  
 • Belangrijk: Mis de ENVOZ-nieuwsbrieven niet!
 • Sinds de zomer zijn wij weer begonnen met de digitale nieuwsbrieven die je op het bij ons bekende e-mailadres ontvangt. Deze nieuwsbrieven bevatten o.a. de agenda (met opleidingen en masterclasses), berichten voor licentiehouders, branche gerelateerde informatie & weetjes, enz. Helaas missen sommigen onze informatie nog. Ons advies: controleer je SPAM, deel deze nieuwsbrief met je medewerkers en/of schrijf je persoonlijk in voor de nieuwsbrief. Is je e-mailadres veranderd of wil je je inschrijven: ga naar ‘Inschrijven ENVOZ-nieuwsbrief’ op www.envoz.nl (rode balk op de homepage).
 •  
 • Enkele veelgestelde vragen over de nieuwe zwemdiploma’s
 •  
 • Waarom is er nog maar één zwemdiploma A, B en C?Antwoord: We hebben de dierenserie-ABC en het survival-ABC samengevoegd tot één diploma, zodat het past bij de huidige manier van zwemmen en recreëren in zwembaden. Voor de dieren-serie is er een toevoeging van enkele survivaloefeningen en voor de survivalserie is het een verfijning van het diploma. Willen kinderen na C hun zwembekwaamheid nog uitbreiden op het gebied van survival, dan kan er doorgeleerd worden voor het Zwemsurvival 123 of voor andere diploma's.
 •  
 • Waarom staan er achterop het nieuwe ABC de verworven competenties en niet de diploma-eisen? Antwoord: We hebben doelen en methoden uit elkaar gehaald. De diploma-eisen, waaraan uiteraard moet worden voldaan, zijn extern beschikbaar voor de lessen en het toetsingsmoment. Maar voor de zwemmer is het belangrijker te weten wát het kan – in de breedste zin van het woord – dan hóe hij/zij daartoe gekomen is. Bijvoorbeeld dat een kind weet dat het instaat is om te handelen als deze per ongeluk in het water valt.
 •  
 • Waarom is er in de nieuwe diploma-eisen keuze voor o.a. het gebruik van een zeil met gat, een hoepel of het aanraken van iets onderwater voor dezelfde oefening? Antwoord: Wij hebben het doel en de middelen om het doel te bereiken uit elkaar gehaald. Het zeil met gat of de hoepel is slechts een middel om te komen tot het werkelijke doel: onderwateroriëntatie. Je hebt daardoor de mogelijkheid om een zwemles gevarieerder en dus leuker te maken om hetzelfde doel te bereiken.
 •  
 • Waarom wordt er in de nieuwe diploma-eisen gesproken over ‘voorkeurs-slagen’? Antwoord: ENVOZ geeft zwemdiploma’s uit in meerdere landen en ziet de internationale interesse groeien. Het Nederlandse zwemonderwijs is op sommige vlakken uniek, de enkelvoudige en samengestelde rugslag zijn daar de mooiste voorbeelden van. Deze worden in het buitenland niet of heel anders gezwommen. Soms wordt zelfs eerst de borstcrawl aangeleerd en pas in een later stadium de schoolslag. Ook hierin gaat het om het verschil in middelen om het doel te bereiken.
 •  
 • Mis ’m niet! Volgende nieuwsbrief: Verlengen van de ENVOZ-licenties

Nieuwsgierig??? We geven je alvast een sneakpreview ...

Heb je het al gehoord?
Wij hebben groot nieuws!

 

Een leven lang zwemmen!

ENVOZ heeft een verbeterde zwemdiplomalijn ontwikkeld, die past bij ‘een leven lang zwemmen’. Elk diploma is zowel uiterlijk als inhoudelijk aangepast naar de huidige tijd, met als rode draad het door ons (door)ontwikkelde Zwemsurvival dat sinds 2008 deel uitmaakt van onze ABC-diploma’s.
Met onze diploma’s staan wij Nationaal én Internationaal sterk en bieden
we handvatten om zwemvaardigheid én zwemveiligheid op een speelse
manier aan te leren. Want ... als je iets leuk vindt, leer je ook sneller.

 

 

Nog nieuwsgieriger geworden?

 

Kom aanstaande dinsdag langs onze stand op de ZwembadBranche Dag.
We ontmoeten je graag! Of neem vanaf 11 oktober vast een kijkje op onze website. De nieuwe diploma’s zijn vanaf 1 november te bestellen.

 

Tip: De ‘oude, vertrouwde’ diploma’s zijn nog te bestellen zolang de voorraad strekt. Ben je met leerlingen net begonnen aan een leerlijn, dan kan je deze nog vervolgen. Start je met zwemmers een nieuwe leerlijn, dan is het advies om te starten met de nieuwe diplomalijn, waarin fun & veiligheid hand in hand gaan.

De ENVOZ-nieuwsbrief is terug!

Nieuwsbrief anno 2022

Met de ENVOZ-nieuwsbrief gaan we doelgericht informatie verstrekken. Zoals een overzicht van de agenda met daarin de nieuwe cursussen, specialisaties en masterclasses, informatie over ontwikkelingen in de zwembadbranche en nieuwsbrieven met nieuws & weetjes.

 

 

Voor wie?

De nieuwsbrief is bedoeld voor geïnteresseerden in onze zwemdiploma’s en vakopleidingen én voor onze licentiehouders. Als licentiehouder van een zweminstituut geniet je van vele voordelen die ENVOZ te bieden heeft via de website. Als licentiehouder zwemonderwijzer is het belangrijk om je kennis up-to-date te houden. Hiervoor biedt ENVOZ diverse interessante bijscholingen, welke eveneens in de nieuwsbrieven aan bod komen.

 

 

Even nakijken
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je bekend bent bij ENVOZ. Wil je je gegevens aanpassen of de nieuwsbrief liever niet meer ontvangen? Klik dan op de bijbehorende linkjes in de blauwe balk hieronder.

Kennis delen
Wil jij een onderwerp graag extra belicht zien in onze nieuwsbrief? Mail ons, want informatie delen, is kennis vergaren en daar staat ENVOZ voor.

15 nieuwe zwemonderwijzers in Suriname

Vijftien nieuwe ENVOZ-zwemonderwijzers in Suriname 

Sinds 5 juni 2022 telt Suriname 13 nieuwe, internationaal gekwalificeerde zwemonderwijzers. Daarnaast hebben twee zwemonderwijzers eveneens hun vakdiploma om kunnen zetten naar het ENVOZ-vakdiploma tot zwemonderwijzer. 

Het kwaliteitsdiploma Zwemonderwijzer van ENVOZ-EQF3 gekwalificeerd en erkend door IFSTA (International Federation of Swimming Teachers’ Associations) wordt in Suriname warm aanbevolen door Gordon Touw Ngie Tjou, directeur sportzaken aldaar. Hij kwam speciaal naar de examenlocatie om de nieuwe zwemonderwijzers het diploma persoonlijk te overhandigen. 

Overstromingen en veiligheid 

Door goede zwemlessen te verzorgen, waarin het kind centraal staat, leert het kind zich veilig voortbewegen in het water Dat kwaliteit en fun (spelenderwijs zwemonderwijs) goed samengaan, hebben de zwemscholen in Suriname ontdekt. ENVOZ hoopt dat nog meer inwoners van Suriname het belang van zwemlessen gaan inzien. Suriname krijgt steeds vaker met overstromingen te maken. Het volgen van zwemlessen geeft kinderen de kans zichzelf te redden als zij te water raken. Daarnaast bieden de zwemlessen een goede basis om zwemtalenten te ontdekken en deze kinderen door te sturen naar zwemverenigingen voor verdere ontwikkeling. 

 

Gefeliciteerd collega’s 

Het team van ENVOZ feliciteert Jill, Eline, Raoul, Simone, Tabitha, Ragni, Kiana, Zamani, Jeanine, Shalinie, Sheronie, Sanischa, Esmeralda, Amina en Taschana met het behalen van hun vakdiploma tot zwemondewijzer en wenst hen heel veel succes bij het uitoefenen van dit mooie werk.